S.A. Marionetas (Pt)

“Dom Roberto”

Het Dom Roberto Figurentheater is zeker en vast een van de oudste tradities binnen de theaterkunsten, dit niet alleen binnen de Portugese en Europese traditie, maar ook  in het Oosten. De oorsprong van deze populaire kunstvorm gaat terug naar de Italiaanse traditie van de “Commedia dell Arte”, een zestiende-eeuwse kunstvorm. Het is niet onwaarschijnlijk dat de Oosterse tradities op een of andere manier werden beïnvloed door de evolutie binnen deze traditionele soort voorstellingen.

Ondanks het feit dat het Dom Roberto – theater een behoorlijk succes kende tot ruwweg de jaren zestig in de vorige eeuw, door optredens op kermissen en festivals evenals op stranden en in steden, overleven de getuigenissen over dit theater de dag van vandaag dankzij de fragmentarische en zelfs controversiële verhalen van meester poppenspelers Domingos Bastos Moura en Antonio Dias en  Manuel Rosado.

S.A. Marionetas, heeft het privilege om contact te hebben met Meester Antonio Dias, een van de laatste populaire Portugese poppenspelers en zij hermaakten, vanuit zijn nalatenschap, drie stukken: “de barbier”, “het stierengevecht” en “het kasteel der geesten”.

keer terug naar etc. van S.A. Marionetas

www.samarionetas.com