ANNE MICHIELS

Textielkunst

Annie Bauwens-Michiels

Ik ben Annie Bauwens-Michiels, 80 jaar oud en weduwe van Jacques Bauwens. Ik ben de moeder van Bart, Stefan en Katrien Bauwens. Professioneel was ik leerkracht handels-technische vakken aan het PHTI aan de Henleykaai in Gent.

Al heel vroeg had ik interesse voor textiel en stoffen, en mijn groottante, die een winkeltje in stoffen had, leerde mij naaien. Als tiener begon ik met naaien voor mezelf en later voor onze kinderen.

De vonk sloeg over bij het binnenstappen van een patchworkzaak. Nadien ben ik workshops gaan volgen en begon ik met patchen. Stilaan wou ik mijn grenzen verleggen en afwijken van de patchpatronen.

Rond 2000 kreeg ik interesse om met andere materialen en technieken om te gaan en ik begon met stoffen, textiel en voorwerpen te experimenteren. Ook het eigenhandig verven van stoffen bleek een must. Sindsdien mocht ik in binnen- en buitenland exposeren.

Wat mij vooral boeit en mijn ongeziene aandacht trekt, is de natuur in haar onaantastbare schoonheid en eenvoud. Zeker en vast hebben mijn gevoelsleven en mijn grote liefde voor muziek mij een onuitputtelijke liefde, troost, gelatenheid en blijheid verschaft in mijn werken. Gebeurtenissen willen vastleggen in quilts en houden van kunst en de stilte: dat is het.

Van het EFTC kreeg ik de opdracht om een centraal werk voor deze tentoonstelling te maken rond het thema ‘figurentheater’. Het kreeg de titel ‘Wayang bij de Puppetbuskers’.

Ik wil nog lang blijven werken aan mijn passie, zo het mij gegund is.

za 16 juli 19.00 u.

zo 17 juli vanaf 14.00 u.

do 21 juli vanaf 14.00 u.

za 23 juli vanaf 14.00 u.

zo 24 juli vanaf 14.00 u.